Vakbondsleider Sallons: “President moet afzien van instelling tripartiet overlegorgaan”

President Chan Santokhi moet afzien van de installatie van het tripartiet overlegorgaan. Hij moet andere organisaties de gelegenheid geven om ten minste één vertegenwoordiger af te vaardigen. Het kan niet zo zijn dat alleen Ravaksur zeven plaatsen invult in het tripartiet overlegorgaan, zegt vakbondsleider Michael Sallons in gesprek met Suriname Herald.
De samenwerkende vakbonden verenigd in 1:6 vinden dat alle groepen zich moeten terugvinden in de samenstelling van het tripartiet overlegorgaan. Het orgaan zal woensdag worden ingesteld. De vakbondsleiders hebben in een brief aan president Santokhi kenbaar gemaakt dat ze ook een afgevaardigde in het overlegorgaan willen hebben.
“Het is belangrijk dat alle stakeholders, belangenorganisaties en bonden zich terugvinden in de samenstelling van het tripartiet overlegorgaan. Wij gaan de zaak bespreken met alle organisaties die niet zijn opgenomen, als onze eis niet wordt ingewilligd. De vakbeweging bestaat niet alleen uit Ravaksur,” zegt Sallons.
De brief die naar de president is gestuurd, is ondertekend door de vakbondsleiders: Imro Edam, Michael Sallons, Latoya van Dijk, Lloyd Pool, Rodney Cabenda en David Bakker.
Simone Awanna