Vakbond SRS vraagt minister Somohardjo aandacht voor niet getekende beschikkingen

De personeelsbond bij de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) aandacht gevraagd voor niet getekende beschikkingen van personeelsleden. Minister Somohardjo heeft de bond echter voorgehouden dat, in opdracht van president Chan Santokhi, alle zaken die betrekking hebben op beschikkingen en indiensttredingen van ambtenaren on hold zijn gezet.
De regering zal wel zoveel als mogelijk gemaakte afspraken proberen na te komen, beweert de Biza-topman. Hij gaf de bond echter mee dat zij hoopvol moet blijven. Verder vroeg hij om geduld te betrachten en de regering, die nu pas een maand aanzit, de ruimte te bieden werkbare oplossingen aan te dragen.
Tijdens het kennismakingsgesprek gisteren heeft minister Somohardjo de aandachtspunten, die door de personeelsbond zijn aangekaart, aangehoord. Zo is aangegeven dat met betrekking tot de bedrijfsvoering, zaken niet zo rooskleurig zijn.
Bondsvoorzitter Erwin Morgenstond heeft verder aangekaart dat, volgens de statuten, de bond ook vertegenwoordigd dient te zijn in de Raad van Toezicht (RvT). Echter is dit niet het geval. Somohardjo gaf de verzekering dat in samenspraak met vicepresident Ronnie Brunswijk een beleid zal worden uitgestippeld om de SRS tot bloei te laten komen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald