Vakbond ’s Lands Hospitaal wil vandaag ‘in beraad’

De vakbond bij ’s Lands Hospitaal maakt zich op om vandaag ‘in beraad’ te gaan. Tot donderdag was er nog geen geld overgemaakt op de rekening van het ziekenhuis, waardoor het personeel niet uitbetaald is, zegt vakbondsleider Imro Edam aan Starnieuws.

Edam merkt op dat met de aangekondigde lockdown in het weekend heel wat personeelsleden geen voorbereidingen hebben kunnen treffen omdat ze nog geen salaris ontvangen hebben. Edam geeft aan dat indien het geld vandaag wordt overgemaakt, veel mensen toch niet over hun salaris gaan beschikken. De overmaking naar andere banken kan drie werkdagen duren.

“Hoe moeten deze mensen nu aan geld komen. Men heeft het zo vaak over mensen die in de frontlinie zijn in strijd tegen Covid-19”, merkt  Edam op. Hij deelt mee dat hij enkele keren zonder succes geprobeerd heeft contact te krijgen met de minister van Volksgezondheid. Wettelijk heeft de overheid tot de laatste dag van de maand de tijd om geld over te maken. “Maar in dit geval is dat zondag en komt die lockdown bij kijken”.

Ook het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo was tot donderdag niet uitbetaald. Veel mensen maken zich zorgen over hoe zij hun inkopen zullen doen. Enkelen hebben geld geleend om noodzakelijke levensmiddelen te kunnen aanschaffen voor het lockdown weekend. Overal waren gisteren lange files op de wegen en in de supermarkten was het extra druk. Vanwege de Covid-maatregelen moesten mensen buiten op hun beurt wachten omdat het binnen te druk was bij veel winkels.

Raoul Lith
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com