Vakbeweging dient vandaag tegenvoorstel in

De gezamenlijke vakbeweging, met uitzondering van de bundeling 1:6, zal vandaag een tegenvoorstel indienen bij de regering. Dit houdt in dat de elf punten die eerder waren opgestuurd, gehandhaafd blijven, omdat het een samenhangend pakket betreft.
Onder andere vraagt de vakbeweging om een sociaal vangnet en een loonronde van 85 procent voor ambtenaren en gelijkgestelden gebaseerd op een inflatiecorrectie van 75 procent. Dit legt Robby Berenstein uit aan onder andere Suriname Herald. Het gaat meer om de stabilisatie van de economie met name de koersen en een herverdeling van het inkomen. “Het tegenvoorstel moet in dit kader bekeken.”
Op 17 augustus zijn er elf eisen opgestuurd naar de regering. Toen is gevraagd om binnen twee weken om de tafel te zitten.
“Het is een samenhangend pakket dus het moet in zjjn totaliteit worden uitgevoerd. Maar de maatregelen hoeven niet tegelijkertijd. Ik ga niet in op het inhoudelijke, want het moet vandaag worden ingediend bij de regering”, laat Berenstein optekenen.
C-47 heeft vandaag een Assemblee van de Arbeid gehouden in het SPA-centrum. C-47, Moederbond, CLO, PWO en OSAV hebben het schrijven met de elf eisen dat eerder verstuurd was ondertekend.
Naomi Hoever