Vakantieschool voor jonge creatievelingen

Kinderen mogen weer creatief bezig zijn. De Nola Hatterman Kunstacademie kan na langer dan een jaar de vakantieschool weer organiseren. Vanwege de COVID-19-pandemie was deze activiteit vorig jaar stopgezet. Voorheen konden er ruim tweehonderd kinderen deelnemen, maar dit jaar is het aantal beperkt tot veertig.
De pupillen die gisteren deelnamen aan de vakantieschool waren enthousiast over het feit dat ze hun creativiteit mochten uiten. De groep deelnemers heeft zich mogen uitleven op de verschillende vormen van kunst.
Het is belangrijk dat vooral jongeren in de gelegenheid worden gesteld om via kunst en cultuur hun talent verder te ontwikkelen. Door de pandemie is talentontwikkeling enigszins beperkt. Volgens Clifton Braam, onderdirecteur Directoraat Cultuur, zal kunst meer aandacht krijgen binnen het onderwijs. Met de wijzigingen in het onderwijs zullen kinderen nu de gelegenheid krijgen om zich beter te kunnen scholen op het gebied van kunst.
Kinderen konden zich de afgelopen tijd niet creatief uiten, maar door de vakantieschool kunnen de begeleiders van het instituut nieuwe talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Lalita Adhin, hoofdbestuurslid Nola Hatterman Kunstacademie, geeft aan dat ouders hun pupillen de gelegenheid moeten geven om zich creatief te uiten. Personen moeten er niet vanuit gaan dat er met kunst geen geld kan worden verdiend. Er zijn genoeg bewijzen van grote Surinaamse kunstenaars, die succesvol zijn met hun beroep.
“Onze kinderen moeten nu professionele begeleiding krijgen om zich als internationale kunstenaars te profileren. Hierbij zijn onderwijsmogelijkheden in zowel Suriname als in het buitenland van belang,” zegt Adhin.
De groep pupillen die deelneemt, is tussen de zes en zestien jaar. De vakantieschool duurt vier weken.