Vaarverkeer niet gegarandeerd

Het personeel bij Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) heeft tijdens een spoed algemene ledenvergadering besloten om het werk neer te leggen. Met de actie die gisteravond is ingegaan, is het vaarverkeer niet gegarandeerd, laat een personeelslid weten aan Suriname Herald. De bond bij de MAS was al enige tijd in onderhandeling met de directie over een looncorrectie op basis van de unificatiekoers.
Het bod dat de directie heeft gedaan aan de bond bij de MAS, is volgens personeelsleden niet acceptabel. De personeelsleden kunnen zich niet terugvinden in wat aan hun is gepresenteerd. “Je vraagt je wel af als de directie met haar bod wel respect heeft voor het personeel en de bond,” zegt een nogal gebelgd personeelslid.
Er zal later vandaag gesproken worden met de bondsvoorzitter, die de zaak verder zal begeleiden. Personeelsleden die nog werkzaamheden aan het verrichten waren op de rivier, keren weer terug aan land. Anderen die in de districten werkzaam zijn, hebben eveneens het werk neergelegd om richting Paramaribo te komen en zich aan te melden bij de MAS. De werknemers vinden, dat men pas zal merken hoe belangrijk ze zijn wanneer het vaarverkeer gestremd is. Ze zijn helaas genoodzaakt deze stap te ondernemen.
De MAS is namelijk belast met het garanderen van een veilige en efficiënte doorvaart van zeeschepen naar en van Suriname op basis van internationaal aanvaarde normen en regels en conform de door het land geratificeerde verdragen. Ze houdt toezicht op de naleving van wettelijke voorschriften de scheepvaart en het scheepvaartverkeer rakende.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald