‘Universiteit onder enorme druk’

31/10/2020 16:04 – Van onze redactie

Eric Jagdew zei bij de overdracht dat er vanuit verschillende kanten druk wordt uitgeoefend op de universiteit. : dWT Archief  
PARAMARIBO – “De universiteit staat onder enorme druk.” Klare taal van Eric Jagdew, de scheidende bestuursvoorzitter van de Anton de Kom Universiteit Suriname. Hij droeg vrijdag over aan Shanti Venetiaan.
Jagdew werd op 1 april 2019 aangesteld door de toenmalige raad van ministers (rvm). De post werd vacant na het ontslag van Jack Menke in januari 2019 door de toenmalige Onderwijsminister Lilian Ferrier. Lother Boksteen werd tijdelijk aangesteld als waarnemend voorzitte. Bij het tekenen van de overdrachtsprotocollen benadrukte Jagdew de druk waaronder Adek verkeert. “Druk van de studenten, onbegrip vanuit de samenleving en financiële beperkingen. Wij hebben niet iedereen tevreden kunnen stellen. Er moesten besluiten genomen worden om de kwaliteitszorg van de wetenschappelijke studies te kunnen garanderen”, legde hij uit.
Zondag werd bekend dat Shanti Venetiaan was benoemd tot voorzitter, nadat de voordracht van Onderwijsminister Marie Levens was goedgekeurd door de rvm. Venetiaan, zelf docent op Adek, vormt het nieuwe bestuur van de Anton de Kom Universiteit met Johannes ‘Hans’ Breeveld, Rakieb Khudabux, Shiraz Boedhoe, John Sandriman en Andreas Talea. De nieuwe voorzitter stond tijdens de verkiezingen van 25 mei op de kandidatenlijst van de NPS. Ondanks dat ze 3.764 stemmen behaalde, derde hoogste na lijsttrekker Gregory Rusland en Patricia Etnel, werd ze niet gekozen als parlementariër. Venetiaan is dochter van oud-president Venetiaan.
  Tweet
 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname