Uitreiking Student Excellence Awards bij drive through

Dit jaar geen ’jas en das’ bij de uitreiking van de Student Excellence Awards, maar door de Covid-19-situatie, een casual drive through. Chané Ormskerk van de AMS (1e plaats), Moriijah Atmodimedjo van de Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (2e plaats) en Ashitosh Sewradj van Scholengemeenschap Maho – HAVO (3e plaats) hebben vandaag hun prijs ontvangen. 

Het drietal maakt deel uit van de groep twintig best geslaagden VOS-studenten, die in het zonnetje zijn gezet door Rotary Club Paramaribo Central (RCPC). De Student Excellence Awards zijn voor de vierendertigste (34e) keer uitgereikt. Vyas Gokoel, President RCPC zegt dat ondanks Covid-19, de jongeren ook dit jaar zijn erkend voor hun uitzonderlijke prestaties.

De mondelinge presentaties waren op zaterdag 29 augustus, via een zoommeeting. De presentaties zijn op basis van vooraf vastgestelde criteria getoetst. Een panel van rotarians van Rotary Club of Paramaribo Central is belast met de jurering voor de ‘Student Excellence Awards’. De jury bestond dit jaar uit Rene Abrahams, Wendy Ramautarsing, Gaetano Best, Danny Lo Fo Sang en Helyanthe Mac Donald, schrijft RCPC in een persbericht.

Tijdens de mondelinge presentaties is er gelet op de volgende aspecten: een positieve instelling, een gezonde levensstijl, een goede studieplanning en time-management, het respecteren van waarden en normen in de samenleving, de ondersteuning van de directe omgeving, met name het gezin, zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen te hebben, een voorbeeld voor anderen te willen zijn door de optimale inzet van eigen talenten en mogelijkheden.Volgens de andere criteria moest er sprake zijn van het vinden een goede balans tussen inspanning (studie) en ontspanning, oog hebben voor de behoefte aan ondersteuning van medestudenten en anderen, het hechten van waarde aan de betekenis van religie en geloof hebben in een hoger wezen.
.
De locatie voor het drive through event is gesponsord door Ringcenter Plaza en verschillende sponsoren hebben cadeaus ter beschikking gesteld. “Wij zijn super trots op onze jongeren. Jullie zijn de toekomst, onze toekomst. Wij blijven jullie volgen en ondersteunen”, zei Angela van der Kooye, de MC voor het drive through event. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com