Uitgaansverbod bijgesteld

Het uitgaansverbod is opnieuw bijgesteld door de autoriteiten. Burgers mogen nu op de maandag, woensdag en vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur voor hoognodige boodschappen de deur uit. Dit besluit hebben de autoriteiten vanmiddag, na overleg met de politieleiding, genomen. Deze maatregelen gelden tot en met vrijdag 18 juni.
Voor medische spoedgevallen zoals COVID-19-vaccinatie en swabs, mag de burgerij altijd eruit als dit dringend nodig is. De afdeling Public Relations van de politie meldt dat voor het halen van hoognodige boodschappen conform het vigerende presidentieel besluit de handhaving zal worden uitgevoerd.
Benadrukt wordt dat maar een gezinslid zich op straat mag begeven; zij het als voetganger of bestuurder van een rij- of voertuig. De politie zal streng controleren en als meerdere personen zich in het voertuig bevinden zal het hoofd van het gezin of de bestuurder beboet worden. De politie zal onder andere controleposten hebben nabij de bruggen, die toegang verschaffen tot het stadscentrum.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald