Uitbetaling stembureaupersoneel op begroting 2021

Stembureaupersoneel dat op 25 mei werkzaam was op de verschillende stembureaus is niet te spreken over het feit dat zij nog steeds niet is uitbetaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op de dag van de verkiezingen hebben de personeelsleden van de stembureaus ook nog langer moeten werken, omdat de stemming met twee uren werd verlengd.
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken zegt desgevraagd aan Suriname Herald dat hij alle moeite doet om de middelen voor uitbetaling op te brengen op de begroting van 2021. Hij zegt de frustraties van de mensen te begrijpen, omdat zij gewerkt hebben en daarom ook recht hebben op hun geld. Echter legt hij uit dat de nieuwe regering geen gunstige situatie heeft aangetroffen. Daarom zijn er drie fases ingevoerd: de urgentie-, stabilisatie- en groeifase.
Somohardjo stelt dat in de urgentiefase alleen hoognodige en basale zaken worden opgenomen. Hij benadrukt nogmaals dat hij alle moeite zal doen om het bedrag op te nemen op de begroting.
De Biza-minister gaat na wat er met de begroting van de verkiezingen is gebeurd, als er nog middelen beschikbaar zijn en waar deze zijn. Voor de verkiezingen was er een begroting van SRD 160 miljoen. Ook de ambtenaren die geholpen hebben met het vouwen en sorteren van de stembiljetten hebben hun gelden niet ontvangen.
Somohardjo geeft aan dat het ook kan zijn dat de mensen alvast een deel ontvangen en een ander deel op een later tijdstip. Een exacte datum kan de bewindsman niet noemen. Het uitbetalen van het stembureaupersoneel heeft wel zijn volle aandacht.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald