Uitbetaling salarissen komende maand zonder te lenen

De regering zal de komende maanden salarissen uitbetalen zonder dat er daarvoor geld zal worden geleend. Doordat de regering een prudent financieel beleid heeft gevoerd was al duidelijk dat in september de lonen zijn uitbetaald zonder geld te lenen. Dit is ook deze maand het geval geweest, zei president Chan Santokhi gisteravond op een persconferentie.
Het goede beleid zal worden voortgezet, waarbij duidelijk zal zijn dat de salarissen van de komende maanden ook zonder leningen uitbetaald zullen worden. Het staatshoofd beklemtoonde dat er bij de uitgaven van de staatsmiddelen nu geen corruptie plaatsvindt. Dat heeft mede erin geresulteerd, dat de lonen gegarandeerd zijn.
Behalve salarissen geldt dat ook voor de AOV-gelden en de financiële bijstand aan de groepen die daar aanspraak op maken. De afgelopen drie jaar was dit zeer problematisch. Dat dit nu mogelijk is, maakt deel uit van de hervormingen binnen de economie.
Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is volgens het staatshoofd ook begonnen met het uitbetalen van achterstanden naar onder meer de sociale instellingen toe, die afhankelijk waren van subsidie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald