U bent asociaal als u geen COVID- vaccinatie neemt, zegt 58 procent ondervraagden

GEZONDHEIDSREDACTIE- Personen die zich niet willen vaccineren terwijl dat wel mogelijk is worden gekwalificeerd als asociaal.
Dat is althans de mening van 58 procent van ondervraagde mensen die in Nederland wonen en door de NOS zijn ondervraagd.
In verschillende landen waaronder Suriname zijn er een aantal personen die nu al hebben aangegeven dat zij zich niet willen laten vaccineren. De meerderheid geeft als reden, de mogelijke bijwerkingen die volgens hen kunnen ontstaan.
Internationale topexperts benadrukken echter ten overvloede dat het vaccin even veilig is als de bekende vaccins die haast een ieder al toegediend heeft gekregen, onder meer die tegen polio, kinkhoest en tetanus. 
Dat de COVID- vaccins zo snel zijn goedgekeurd heeft niets tekort gedaan aan de veiligheidseisen, zeggen ze.
Door onder meer het stoppen van extreem veel geld door overheden in de ontwikkeling, de bijzondere urgentie vanwege de pandemie, de kennis die er al was over voorlopers van het coronavirus, de grote inzet van farmaceuten en het weghalen van bureaucratische blokkades is het gelukt om de vaccins binnen korte tijd te realiseren.
De meeste bijwerkingen die kunnen optreden zijn lichte koorts, hoofdpijn, vermoeidheid en pijn op de plek waar is geprikt. Deskundigen zeggen dat deze bijwerkingen juist goede tekens zijn dat het vaccin zijn werk begint te doen, namelijk immuniteit opbouwen.
In zeer uitzonderlijke gevallen kunnen er allergische reacties optreden. Maar die kunnen zich ook manifesteren bij het gebruik van veelgebruikte medicijnen.
Het bericht U bent asociaal als u geen COVID- vaccinatie neemt, zegt 58 procent ondervraagden einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron:- Suriname