Tweeledig karakter Verkeersveiligheidsmaand

16/08/2020 04:07 – Van onze redactie
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. :  
PARAMARIBO – De negende Verkeersveiligheidsmaand 15/15 in Suriname is zaterdag zonder enige fanfare ingeluid. Vanwege Covid-19 is gekozen voor een televisieboodschap van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). Het thema voor de maand (15 augustus-15 september) is ‘Geef voorrang aan gezondheid en veiligheid’.
Vanwege de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus, waar ook Suriname onder lijdt, is er gekozen voor een thema waarbij de gezondheid van de burger ook wordt meegenomen. “Het thema geeft aan dat gezondheid en veiligheid elkaar overlappen als ook de verantwoordelijkheid van de ministeries van Justitie en Politie en Volksgezondheid”, aldus Juspol in een persbericht.
Gewezen wordt op “voldoende afstand houden”, dat geldt in het verkeer, maar ook in het dagelijkse leven (social distancing van anderhalf tot twee meter) om Covid-19 te bestrijden. De samenleving wordt gevraagd te stoppen met de gebruikelijke manier van dingen doen, om niet in “aanvaring” te komen met het coronavirus.
In het verkeer, maar ook als het gaat om de gezondheid zal de Surinamer bereid moeten zijn de regels na te leven. Het ministerie verwacht dat de burgers zich veilig gedragen ten opzichte van anderen. “Aan de totale samenleving wordt het beroep gedaan zich te houden aan de Covid-19-maatregelen en de verkeersregels om zodoende levens te redden.”
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname