Tweede fase GLO-brodenproject nog niet van de grond

PARAMARIBO — “Ik ben eigenlijk wel diep getroffen dat dit mooi project niet meteen gecontinueerd kan worden. Ik hoop van harte dat het spoedig goed komt”, hoopt first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, initiatiefnemer van het GLO-Brodenproject.

De eerste fase van het project, dat op 1 maart van start is gegaan, is op 12 mei geëindigd en zou de tweede fase gelijk moeten starten, maar de regering heeft de gelden hiervoor nog niet beschikbaar gesteld. “Ik heb mijn best gedaan om het project te continueren. Het wachten is nu op de regering om in te komen met het financieel gedeelte. Ik vraag de schoolleiders en de leerlingen om nog wat geduld te betrachten”, vraagt de first lady. De voorbereiding hiervoor zijn momenteel nog in volle gang. De openbare aanbesteding heeft reeds plaatsgevonden. Het was de bedoeling om op maandag 15 mei meteen een aanvang te maken met fase 2.  

De Communicatie Dienst Suriname, laat in een bericht weten dat de proeffase van dit project naar wens is verlopen. De scholen hebben de mogelijkheid gehad feedback te geven over de kwaliteit en de levering van de broden en drank. De reactie is over het algemeen positief.

In de eerste fase, die acht maanden duurde voordat deze van de grond kwam, zijn in totaal 4.488 leerlingen verdeeld over vijf districten dagelijks voorzien van een belegde broden en drank. In fase 2, die volgens planning moet lopen tot en met december 2023, zullen zeven districten en ruim 7.331 leerlingen worden voorzien. Ook VOJ-scholen zijn in deze fase meegenomen. De first lady is de schoolleiders dankbaar voor hun ondersteuning in de proeffase en rekent op wederom op hun ondersteuning wanneer het tweede deel begint te lopen.