Twee vuurwerkslachtoffers genoteerd

Het aantal vuurwerkslachtoffers is gestegen naar twee personen. De afdeling Voorlichting van het Korps Brandweer Suriname (KBS) meldt dat een 29-jarige man door een KLS-vuurwerksoort in de avond van 28 december, aan het rechteroog werd geraakt. Deze registratie werd niet gelijk gemeld waardoor op de tweede dag van de verkoop- en afschietperiode twee gevallen zijn genoteerd.
De man is gebracht naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Een tweejarig jongetje werd eveneens op de tweede dag van de vuurwerkafsteekperiode slachtoffer van vuurwerk. Het jongetje liep brandwonden op in het gelaat, toen anderen vuurwerk afschoten.

Het KBS doet een beroep op ouders en of verzorgers om extra toezicht op hun kroost te hebben tijdens deze periode. De brandweer deed vanmorgen een oriëntatieronde in Paramaribo-Noord bij enkele vuurwerkverkooppunten.
Het KBS adviseert om veilig om te gaan met vuurwerk en dat begint al voordat men het afsteekt. Men wordt afgeraden om met vuurwerk te experimenteren. “Steek vuurwerk nooit los in jas- of broekzakken. Trek kleding aan die tegen een stootje of vonk kan. Lees de gebruiksaanwijzing van tevoren. In het donker kun je niet lezen”, attendeert het KBS de mensen erop.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald