Twee vliegtuigen op weg naar Suriname gecrasht in Guyana

Twee vliegtuigen op weg naar Suriname zijn in Guyana neergestort. De politie van Guyana verklaarde maandag dat cocaïne werd gevonden in het tweede kleine vliegtuig dat een noodlanding maakte op de airstrip bij Issano, Middle Mazaruniriver. In het vliegtuig werd ook een dode man aangetroffen. De Guyanese media maakt hiervan melding.
De Guyanese politie zei dat vanwege de afgelegen locatie op dit moment geen verdere details kunnen worden verstrekt.
Regionale commandant, hoofdinspecteur Deon Moore, bevestigde eerder dat het tweede vliegtuig was gevonden en om het te laten verwijderen moest er contact worden opgenomen met de Guyana Civil Aviation Authority.
Drie mannen, onder wie twee jonge piloten, werden zondagavond ook gearresteerd nadat de politie ontdekte dat een eerste vliegtuig, een rood-witte Cessna, vermoedelijk een Braziliaans vliegtuig, een noodlanding had gemaakt in Issano.
Twee piloten – een 38-jarige uit Boa Vista en een 29-jarige uit Temeremo, Venezuela – werden gearresteerd samen met een 35-jarige internettechnicus uit Manaus, Brazilië.

De drie gearresteerde mannen

De politie zei dat ze Google Translator gebruikt om de mannen te ondervragen. De mannen beweerden dat ze met een ander vliegtuig naar Suriname gingen toen dat vliegtuig mechanische problemen kreeg.
Als resultaat van de waarneming, crashte de piloot en landde het vliegtuig op 9 mijl, waardoor een van de inzittenden een gebroken rechterarm en lichte kneuzingen aan zijn gezicht opliep. Het vliegtuig werd doorzocht en onderzocht, maar er was geen zichtbare schade en er werd niets illegaals gevonden.
De politie nam de drie mannen in hechtenis en nam hun persoonlijke bezittingen: een gsm-toestel, satelliettelefoon, identificatiekaarten en andere items in beslag.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald