Twee verdachten ter zake diefstal aangehouden; één hunner voortvluchtig

De politie van het bureau Santo Dorp heeft op donderdag 18 mei 2023 de twee verdachten P.V. en M.K. ter zake diefstal in het district Wanica aangehouden.

P.V. en M.K. hebben eerder dit jaar samen met een voortvluchtige kompaan de inbraak in een woning in het ressort Leiding van het district Wanica gepleegd. Daarbij hebben de verdachten huishoudelijke apparaten, brushcutters, muziekinstrumenten en andere goederen weg genomen en hebben zelfs gepoogd het huis in brand te steken.

De benadeelde deed van de diefstal middels braak aangifte bij de politie en na goed speurwerk van de wetsdienaren is het uiteindelijk gelukt drie verdachten in beeld te brengen en twee hunner op 18 mei 2023 aan te houden. De buitgemaakte goederen zijn allemaal achterhaald en in beslag genomen. Aan de aanhouding van de derde voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn P.V. en M.K. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de derde verdachte wordt gewerkt. Het is niet uitgesloten dat er naast de derde verdachte ook nog meerdere aanhoudingen zullen worden verricht.
Twee verdachten ter zake diefstal aangehouden; één hunner voortvluchtig Korps Politie Suriname.