Twee verdachten aangehouden voor poging moord, doodslag en zware mishandeling

De 35-jarige GO en 36-jarige EC zijn door de politie van Brownsweg aangehouden voor poging tot moord, doodslag en zware mishandeling. De wetsdienaren kregen eind oktober een melding binnen van een vechtpartij in een winkel bij de goudzoekersnederzetting te Villa Brazil.
Bij aankomst van de politie op de locatie bleek het te gaan om een vechtpartij tussen een groep Vietnamezen en marron arbeiders. Op een bepaald moment verlieten de marron arbeiders de plek, waar de Vietnamezen zelfs wonen.
Na enige tijd kwamen de marron arbeiders terug naar de locatie en gooiden twee brandbommen op het winkelpand. De Vietnamees Huy Than Van, die op dat moment lag te slapen, liep hierdoor ernstige brandwonden op over zijn lichaam. Het slachtoffer werd afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care.
Het onderzoek resulteerde op 2 november in de aanhouding van het duo. Ze zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) ingesloten. Het slachtoffer Huy is op 20 november als gevolge van de brandverwondingen in de ziekeninrichting overleden. Het ontzielde lichaam van Huy is eveneens na overleg met het OM ter obductie in beslag genomen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald