Twee ‘nep-agenten’ achtervolgd en ingerekend

H.V. (26) en R.D. (28) zijn door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op de kruising Rembrand- en de Albert Cuypstraat aangehouden. Het gaat om twee vreemdelingen. Een derde verdachte is voortvluchtig. De mannen deden zich voor als pseudo politieagenten en waren gekleed in kogelwerende vesten met als opschrift ‘Politie’. Beide mannen worden ervan verdacht op 30 november een roofoverval te hebben gepleegd aan de Patatawiristraat. Zij beroofden een man van zijn sieraden en geld, waarna zij het hazenpad kozen.

Leden van het RBTP signaleerden op 9 december een verdacht voertuig met vier inzittenden aan de Jan Steenstraat. Het voertuig is klemgereden door de politie. Terwijl de politiemannen naar het voertuig liepen, namen ze duidelijk waar toen één der inzittenden een zwaar wapen tevoorschijn haalde. De politie genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden, meldt de afdeling Public Relations.

De verdachten zagen kans weg te rijden, maar werden achterna gezeten door het RBTP. Zij werden vervolgens wederom klemgereden aan de Rembrand- en Albert Cuypstraat. Drie verdachten sloegen op de vlucht, van wie één hunner het aangrenzend bos inrende.

In het voertuig werd de verdachte H.V. met een vuistvuurwapen en een schotverwonding die hij vermoedelijk heeft opgelopen bij de aanhouding aangetroffen. De gewonde verdachte werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het bosschage werd vervolgens door het RBTP uitgekamd en werd R.D. in de kraag gevat. Het tweetal heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Er wordt aan de opsporing en aanhouding van de twee voortvluchtige Pseudo-agenten gewerkt, die met het zware wapen ervandoor zijn gegaan.

H.V. en R.D. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het vluchtvoertuig en een vuistvuurwapen zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn er ook onderdelen van het gestolen voertuig, waarmee zij de roofoverval hadden gepleegd aan de Patatawiwiriestraat in de woning van de verdachten gevonden en eveneens in beslag genomen. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com