Twee lichamen geborgen na Guyanees bootincident

11/02/2021 02:02 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Een zoekactie op de Corantijnrivier heeft erin geresulteerd dat tot woensdagavond de stoffelijke overschotten van de 75-jarige Babuni Harihar en de dertigjarige Alwin Joseph zijn geborgen, terwijl nog wordt gezocht naar de 49-jarige Sherida Hussain.
Het trio was als vermist opgegeven, nadat volgens rapportage een bootsman hen op een zandbank had achtergelaten. Dat zou gebeurd zijn nadat de boot op de bank was vastgelopen bij het illegaal overzetten van de mensen. Zij waren maandagavond rond acht uur op de terugweg van Suriname naar Guyana.
Naar verluidt belden zowel Joseph als Hussain naar familie, nadat zij op de zandbank waren achtergelaten in water dat tot hun heupen reikte. De in paniek geraakte mensen smeekten familie om hulp en tenminste de bootsman te bellen die hen had afgezet en al was vertrokken. Echter, hij was onbereikbaar en hulp blijkt nu te laat te zijn gekomen.
In verband met de Covid-19-pandemie zijn overtochten tussen beide landen verboden, maar het is bekend dat bootslieden vooral in de nacht toch illegaal mensen overzetten. Een activiteit die naar nu blijkt een hachelijke onderneming kan zijn.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname