Twee jaar onvoorwaardelijk voor marihuanabezit

03/11/2020 04:16 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Rechter Maureen Dayala heeft Delano B. en Telly M. maandag elk tot twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. De twee zijn in november 2019 aangehouden met ruim acht kilo marihuana in hun bezit. De drugs waren verstopt in de auto van Delano B. De mannen moeten elk ook een boete van SRD 2.500 betalen wanneer ze uit de gevangenis zijn.
De opgelegde straf is conform de eis van officier van justitie Shanta Mahadew. Het Openbaar Ministerie had ook in beslagname van het voertuig van Delano B. geëist. Omdat hij taxichauffeur van beroep is heeft de rechter echter afgezien daarvan. “U verdient daarmee uw inkomen dus dat ga ik niet in beslag laten nemen. Maar u bent gewaarschuwd”, klonk de berisping van Dayala.
De twee mannen hebben in eerste instantie ontkend iets van de drugs af te weten. Echter, na meerdere getuigenverklaringen van onder meer de moeder van Delano B. en een medewerker van een hotel waar het tweetal samen was gezien, kwamen de mannen terug op hun verklaring. Net als Mahadewsing benadrukte de rechter dat het overtuigend bewijs tegen de verdachten is geleverd.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname