Twee jaar cel geëist tegen pa’s voor dood gedetineerde

06 Feb, 03:41

De penitentiaire ambtenaren (pa’s) Andre A., Kenneth Y., Mahesh R., Rinaldo H., Lorenzo R., Adjai R., Ulrich E., Mardie S., Rabindernath P., Rieshie D., Kishen K., Chatish J, Levi A., Ishwardat N., Khomal R., Martin D. en Maikel S. riskeren twee jaar celstraf. Officier van justitie Manro Danning vroeg ook de gevangenneming van de mannen die reeds op vrije voeten zijn.

Hij acht bewezen dat de pa’s de gedetineerde Giovanni Griffith hebben mishandeld welke de dood ten gevolge heeft gehad. Op 24 maart 2019 werd Griffith dood binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie. Een arts stelde de dood vast en tekende aan dat er verwondingen over het gehele lichaam van Griffith waarneembaar waren.

Griffith die gedetineerd was in de Penitentiaire Inrichting Hazard was tijdens een middag cricketmatch ontvlucht. Na een intensieve opsporing werd hij aangehouden. Hij zou toen zijn mishandeld door de pa’s welk een poos zou hebben geduurd. Griffith was doorweekt met water, naakt en verzwakt in een natte isolatiecel gegooid. Kort daarna zou een cel controle zijn geweest waarbij bleek dat de gedetineerde geen beweging vertoonde en/of geluid meer maakte. Hij werd afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp maar was bij aankomst reeds overleden. Op 5 maart wordt de behandeling van deze zaak voortgezet.

Advertenties

Saturday 06 February

Friday 05 February

Thursday 04 February

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com