Twee gewapende verdachten aangehouden door politie Flora

De politie van Flora heeft op 4 januari de 29-jarige M.J. en 35-jarige C.S. alias Bebe aangehouden na een melding van het Command Center. Er zou een gewapende roofoverval zijn gepleegd in een woning aan de Parastraat. Het duo dat op de vlucht was, is onderweg naar het adres door de wetsdienaren aangehouden.
Deze dieven waren kort tevoren de woning binnengedrongen en hadden het gezin bestaande uit vier personen onder schot gehouden. Onder bedreiging werden zij beroofd van een geldbedrag in Surinaamse Dollars (SRD), mobiele telefoons, een polshorloge en ook gouden en zilveren sieraden. Na de daad kozen M.J. en C.S. het hazenpad, waarna de man des huizes met zijn auto de achtervolging inzette. Het lukte hem niet om de verdachten aan te houden.
Bij het zien van de politie gaf C.S. zich over, terwijl M.J. zijn vlucht voortzette. De wetsdienaren losten een waarschuwingsschot om M.J. tot andere gedachten te brengen, waardoor deze zijn vlucht beëindigde. Beide verdachten werden in de boeien geslagen. Op M.J. werden een nikkelen vuistvuurwapen met patroonhouder, een patroon, een geldbedrag in SRD, een zilveren armband en zilveren vingerringen aangetroffen.
Bij zijn kompaan C.S. werden een gouden halsketting, twee mobiele telefoons en een geldbedrag in SRD gevonden. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen, waarna het tweetal ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.
Gebleken is dat M.J. en C.S pas uit de gevangenis zijn. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide mannen weer ingesloten. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald