Twee doden en zes gewonden bij aanrijding Afobakaweg

Bij een zware aanrijding aan de Afobakaweg zijn gisteren twee mannen, van wie de personalia nog ontbreken, overleden. De politie van Paranam ontving de melding omstreeks 16:35 uur vanuit het Command Center. Bij aankomst van de wetsdienaren op locatie werden een witgelakte Toyota Crown en grijze Toyota Corolla aangetroffen. De voertuigen vertoonden aanzienlijke schade.
Onderzoek wees uit dat 21-jarige autobestuurder S.Ch. met vier dames en een kind van 5 jaar in de Toyota Crown over de Afobakaweg reed. Hij kwam vanuit de richting van Paranam en reed richting het district Brokopondo. Ter hoogte van mast 38 zag S. dat zijn tegenligger, de bestuurder van de Toyota Corolla, twee Daftrucks met containers inhaalde. Om een botsing met de tegenligger te voorkomen week de bestuurder S. uit naar links en kwam op de zuidelijke berm terecht.
De bestuurder van de Toyota Corolla week op dat moment uit naar rechts met als gevolg de aanrijding. De Toyota Corolla met drie inzittenden inclusief de chauffeur belandde na de botsing, op de zuidelijke berm met zijn kop in een langs de weg lopende de goot. Twee mannen die in dat voertuig zaten, bleken te zijn overleden. Een arts die ter plaatse kwam, stelde de dood vast.
De derde man E. sprak onsamenhangend. Hij kon zijn volledige personalia niet doorgeven en ook niet aangeven wie de bestuurder van het voertuig is geweest. De bestuurder S. kwam met de schrik vrij, terwijl de vier dames en het meisje geen zichtbare letsels vertoonden, maar wel van pijn klaagden. Zij werden samen met E., die in kritieke toestand verkeert, met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie, werden de ontzielde lichamen van de twee mannen voor obductie in beslag genomen. De voertuigen zijn hangende het onderzoek eveneens in beslag genomen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald