Twaalfjarige steelt geld om mobiele telefoon te kopen

De 12-jarige scholier B.P. is op woensdag 24 maart door de politie van Waldeck te Nieuw-Nickerie aangehouden voor diefstal van een geldbedrag. De verdachte heeft zich in de tweede week van maart schuldig gemaakt aan dit strafbare feit.
De benadeelde B.M. (53), tevens de oom van de verdachte, deed op dinsdag 9 maart aangifte tegen zijn neefje. Volgens verklaring van de aangever is hij landbouwer van beroep en had een geldbedrag ontvangen voor padie. Dit geld bewaarde hij thuis in een kastje en de verdachte B.P., die vermoedelijk in de buurt was, zag waar hij dat geld had bewaard.
Zijn neefje B.P. wist toen de kast open te maken zonder het slot te hebben geforceerd en nam een deel van het geld weg. Hiermee kocht hij een mobiele telefoon. Een tante van de verdachte, die op de hoogte was van de diefstal, maakte een valse kwitantie op. Dit met de bedoeling dat zij zogenaamd het geld aan B.P. had geleend voor de aankoop van de mobiele telefoon. De tante viel echter door de mand en werd B.P. opgespoord en aangehouden.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de jeugdige verdachte in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald