Twaalf uren lockdown in Guyana

31/08/2020 23:11 – Van onze redactie
 
PARAMARIBO – Guyana heeft zijn Covid-19-maatregelen verlengd en verscherpt. Het ministerie van Gezondheid heeft de avondklok teruggebracht van zes uur ’s avonds tot zes uur ’s morgens en wel tot 30 september. Het departement meldde 72 nieuwe coronabesmettingen wat Guyana’s totaal brengt op 1.306. Op de intensive care unit liggen twaalf personen. 718 burgers zijn hersteld en 41 hebben het leven gelaten.
Volgens de Guyana Times heeft een snelle beoordeling van de regering over de response op de Covid-19-pandemie aan het licht gebracht dat die gefragmenteerd is en niet in staat om openbare gezondheids-, economische en sociale maatregelen toe te passen die nodig zijn om de bevolking veilig te houden. De huidige maatregelen worden daarom verlengd zodat er kan worden gewerkt aan bijgewerkte protocollen.
In Guyana zijn bioscoopbezoek, privéfeesten en sportevenementen verboden en mogen bars niet opengaan. Niet meer dan tien personen mogen religieuze bijeenkomsten bezoeken. Restaurants mogen alleen open van zes uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags voor delivery, drive-thru, pick up en take away. Het dragen van een mond- en neuskap in het openbaar is verplicht. De internationale luchthavens blijven dicht voor alle internationale vluchten behalve voor vertrekkende, cargo en medische vluchten of bijtanken.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname