Twaalf maanden celstraf voor agressieve partner

08/01/2021 04:04 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Gilbert P. is donderdag voor mishandeling en bedreiging van zijn echtgenote door rechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld tot gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek en een proeftijd van drie jaar. Ze nam hiermee de eis van het Openbaar Ministerie over.
Het paar is al meer dan 25 jaar samen, is gehuwd en heeft twee dochters. De vrouw heeft bij de politie verklaard dat ze tussen januari 2018 en oktober vorig jaar vaak is mishandeld en bedreigd door haar echtgenoot. Ze vreest voor haar leven. Als redenen voor het gedrag van haar man noemde ze onder meer zijn vermoedens dat ze vreemd gaat, maar omgekeerd verdenkt zij hem daarvan. Ook wordt hij agressief wanneer ze iets zegt dat hem niet bevalt.
Dat de man haar voor hun kinderen heeft mishandeld, heeft volgens de vrouw traumatische gevolgen voor één van hen en het meisje is zelfs onder behandeling van een psychiater. Maar volgens Gilbert P. komt dat om liefdesredenen. De rechter verwees daarop naar verklaringen van het kind bij de politie dat ze de situatie beu is en daarom bij haar oma wil gaan wonen.
In augustus vorig jaar ontstond er weer ruzie omdat Gilbert P. een buitenechtelijk kind van hem tegen de zin van zijn vrouw in huis wilde nemen. De ruzie liep uit de hand en de vrouw ging naar de politie, in de auto gevolgd door haar man, die dreigde haar omver te rijden. Achteraf verklaarde hij dit niet serieus te hebben bedoeld.
Volgens de verdachte heeft hij steeds na ruzie om vergiffenis gevraagd aan de vrouw, die hem daarop vergaf, maar volgens de rechter doet dit niets af aan het strafbaar feit. “Uw gezin leeft in angst en uw gedrag is onberekenbaar.” De vrouw zei op de vorige zitting in december 2020 dat ze niet met hem wil doorgaan en wil dat hij verhuist zodat hij haar en de kinderen niet meer tot last is. De rechter stelde als bijzondere voorwaarde dat Gilbert P. tijdens zijn detentie wordt begeleid door de Forensisch Maatschappelijke Zorg. Hij komt op 5 mei vrij.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname