Tsang: “President misleidt volk met onjuiste weergave COVID-19-cijfers”

Assembleelid Stephen Tsang van de NDP vindt dat president Chan Santokhi de samenleving misleidt met de onjuiste weergave van de COVID-19-cijfers. Dat zei hij tijdens zijn betoog in De Nationale Assemblee (DNA). Hij gaf aan dat het staatshoofd in meerdere mediaprogramma’s de community spreading legt bij de vorige regering. Doordat er versoepeling van de maatregelen heeft plaatsgevonden op 12 juli, zou er community spreading hebben plaatsgevonden.
Hij gaf verder aan dat personen uit de huidige regering vóór de machtsovername meegelopen hebben met het toenmalige COVID-team. Santokhi gaf aan dat het vorige team een goede job heeft gedaan. “De zittende president heeft in de vorige regeerperiode consequent aangedrongen op versoepeling van alle maatregelen. Hoe is hij ineens tegen versoepeling,” vraagt Zhang zich af.De politicus zegt dat president Santokhi direct maatregelen moest hebben getroffen op 16 juli, toen hij als president was aangetreden, als hij echt van mening was dat de versoepeling van 12 juli voor community spreading zou zorgen. “Die dag, 16 juli, was er een piek van 69 gevallen, maar de nieuwe regering koos ervoor om een roadshow te geven. De regering heeft pas na negen dagen de avondklok van 22:00 uur teruggebracht naar 21:00 uur.
Vervolgens op 10 augustus, 25 dagen en 30 doden verder, kondigde de president aan dat de avondklok van 21:00 uur teruggaat naar 20:00 uur. “Wederom een luttele één uur verschil. En dan komt de regering met een dag lockdown op de zaterdag en straks een weekend lockdown. Wij zijn dan 50 dagen en 53 doden verder. We moeten niet experimenteren met het volk,” zei een zeer opgewonden Zhang. Hij gaf verder aan dat de werkwijze van deze regering niet werkt.
Hij roept de regering op om te onderzoeken wanneer de meeste besmettingen plaatsvinden en die dan gericht aan te pakken. Verder wijst hij erop dat de maatregelen die getroffen worden in COVID-19-verband niet gebruikt worden om andere maatregelen door te drukken in de samenleving. Hij noemt de verhoging van de brandstofprijs tijdens de lockdown.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald