Trump loopt achterstand op Biden fors in

Met nog minder dan drie maanden te gaan voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen blijkt dat president Donald Trump zijn achterstand op de Democratische kandidaat Joe Biden fors heeft ingelopen. Volgens een nieuwe poll zei 50 procent van de ondervraagden Biden en Kamala Harris te steunen, terwijl 46 procent een voorkeur had voor Trump en zijn vicepresident Mike Pence. Dat meldt CNN.
Onderzoeksbureau SSRS bevroeg 1.108 kiezers tussen 12 en 15 augustus – dat is net nadat Kamala Harris officieel werd voorgesteld als ‘running mate’ van Joe Biden.
Tijdens een peiling begin juni had nog 55 procent aangegeven voor Biden te zullen stemmen. Trump lag toen duidelijk achter en kon slechts 41 procent van de deelnemers aan de peiling bekoren. Terwijl de kloof in juni nog veertien procentpunt bedroeg, heeft de huidige president de laatste weken een groot stuk van de achterstand kunnen goedmaken.
In vijftien swing states, waarin de electorale meerderheden vaak wisselen tussen Republikeinen en Democraten, lijkt het opnieuw uit te draaien op een nek-aan-nekrace met 49 procent voor Biden en 48 procent voor Trump.
Belangrijke thema’sDe economie, het coronavirus, de gezondheidszorg, het wapenbeleid en rassenverhoudingen zijn thema’s die door minstens 40 procent van de kiezers als extreem belangrijk worden beschouwd. Maar er zijn grote verschillen tussen de kiezers van Biden en Trump als het aankomt op het belang van deze kwesties.
Zeventig procent van de Biden-kiezers zegt dat het coronavirus van cruciaal belang is, tegenover 24 procent van de Trump-stemmers. Bij de aanhangers van Trump vindt 57 procent de economie erg belangrijk, terwijl slechts 37 procent van de Biden-kiezers het daarmee eens is. De meerderheid van de Biden-aanhangers (telkens 57 procent) noemt gezondheidszorg en rassenrelaties buitengewoon belangrijk, terwijl slechts ongeveer 1 op de 5 Trump-kiezers het daarmee eens is.
CNN/Bild

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald