Trump legt zich niet neer bij overwinning Biden, kondigt rechtszaak aan

President Donald Trump heeft gereageerd op het nieuws dat Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Hij zegt dat zijn team maandag naar de rechter stapt om de verkiezingsuitslag aan te vechten. “De verkiezingen zijn nog lang niet voorbij”, staat in een schriftelijke verklaring.
“We weten allemaal waarom Joe Biden zich haast om zich ten onrechte voor te doen als de winnaar en waarom zijn ‘bondgenoten in de media’ hem zo proberen te helpen: ze willen niet dat de waarheid aan het licht komt”, aldus Trump.
Volgens Trump heeft Biden in geen enkele staat gewonnen. “Laat staan een van de omstreden staten waar verplichte hertellingen aankomen. Of staten waar ons team nog juridische ingrepen kan doen, die de uiteindelijke winnaar zouden kunnen bepalen.” Trump verwijst bij die uitspraak naar de staat Pennsylvania, “waar onze waarnemers geen toegang kregen tot het telproces van de stemmen”. “Wettig uitgebrachte stemmen bepalen wie de president is, niet de nieuwsmedia.”
Komende maandag stapt Trumps team naar de rechter om “te zorgen dat de wet volledig wordt nageleefd en de rechtmatige winnaar op zijn plek terechtkomt”.
Trump vraagt zich in de verklaring ook af wat Biden verbergt. “Ik vind het schokkend dat Bidens team hier niet mee wil instemmen en wil dat de stembiljetten worden geteld, zelfs als ze ongeldig zijn. Alleen een partij die zich zo misdraagt houdt verkiezingswaarnemers buiten de deur.” Trump zal niet rusten voordat “het Amerikaanse volk het aantal stemmen heeft dat het verdient, en waar de democratie recht op heeft.”
De president zei de afgelopen dagen herhaaldelijk dat er wordt gefraudeerd met de verkiezingsuitslag, zonder daarvoor bewijzen te geven.
Deze week draaiden nieuwszenders een rechtstreeks uitgezonden verklaring van de president weg en benoemden dat hij desinformatie verspreidt. Verder labelen sociale media als Twitter en Facebook veel berichten van Trump. Twitter gebruikt daarbij nadrukkelijk het woord ‘misleidend’. De platforms doen nu veel tegen de verspreiding van nepnieuws dan bij de vorige verkiezingen in 2016.
NOS

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald