Trump-aanhangers bestormen Capitool

06/01/2021 17:28

 
PARAMARIBO – In het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington is de ceremonie die de overwinning van Joe Biden als president officieel moest bekrachtigen stopgezet wegens de chaos in en rond het regeringsgebouw. Het Capitool werd in lockdown geplaatst, omdat er sprake was van een bommelding waardoor de politie tot evacuatie moest overgaan. Daarnaast bestormden Trump-fans het Capitool.
De betogers trokken naar het regeringsgebouw en raakten er slaags met de politie. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe agenten hun wapenstok en pepperspray gebruiken. De betogers verwijderen de barricades en zijn erin geslaagd het gebouw binnen te dringen. De politie heeft traangas ingezet om de menigte uit elkaar te drijven.
De burgemeester van Washington, Muriel Bowser, heeft een avondklok ingesteld in de hoop de gemoederen te bedaren. Tussen zes uur ’s avonds en zes uur ’s morgens geldt een uitgaansverbod. Trump zelf riep ook al op om rustig te blijven. “Steun onze politie, ze staan aan de kant van ons land. Wees vreedzaam”, tweette Trump.
Vóór de onrust begon had hij nochtans zijn aanhangers, die in de hoofdstad waren samengekomen voor de ‘Save America March’, opgeruid. Tijdens zijn speech herhaalde hij zijn claim dat “verkiezingen gestolen zijn”. Hij riep ook op om “af te zakken naar Pennsylvania Avenue”, de straat die uitkomt op het Capitool. CNN/Standaard/Belga
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname