Trio ingesloten voor misbruiken minderjarige zusjes

WANICA — De 27-jarige H.W., zijn 25-jarige broer D.W. en de twintigjarige D.A. zijn in verzekering gesteld door de politie van Samtodorp. Het trio werd in de nacht van maandag op dinsdag in de boeien geslagen in verband met het seksueel misbruiken van de zusjes K.V. en R.V., respectievelijk zestien om vijftien jaar.

De moeder van de meisjes deed maandag aangifte van vermissing van haar dochters. De meisjes waren zondag uit huis gegaan om naar de winkel te gaan, maar keerden niet terug. K.V. kwam maandagmiddag laat thuis. Uit onderzoek van de politie bleek dat de twee zusters de nacht met twee jongemannen hadden doorgebracht in een appartement. Daarbij werd er drugs gebruikt en alcohol genuttigd terwijl de meisjes seksueel werden misbruikt.

Terwijl de politie bezig was K.V. te ondervragen, werd ze gebeld door een man die haar zou laten ophalen. De agenten speelden daarop in en sloegen H.W. op de afgesproken locatie in de boeien. Op zijn aanwijzing werd zijn broer D.W. op diens woonadres aangehouden. De vijftienjarige R.V. werd in de vroege ochtend van 23 mei bij het appartement op Hanna’s Lust achterhaald. D.A., die met haar was, werd direct gearresteerd.