‘Totale lockdown zal voor verdere verspreiding zorgen’

President Chandrikapersad Santokhi heeft afgelopen zaterdag bekendgemaakt, dat de COVID-19 maatregelen verstrengd zullen worden. De total lockdown die dit weekend gold van vrijdagavond t/m zondagochtend 05.00u, zal uitgebreid worden. De komende twee weekenden zal van vrijdagavond 20.00u t/m maandag 05.00u, een totale lockdown gelden. De voorzitter van DA’91, Angelic del Castilho, zegt tegenover de krant, dat de totale lockdown dit keer niet het gewenste resultaat zal opleveren. Volgens haar is de kans op verspreiding juist groter, doordat er een rush op de winkels zal zijn, omdat alle supermarkten het gehele weekend gesloten zullen zijn.
“De totale lockdown zal voor nu voor een verdere verspreiding en irritatie bij de burger zorgen. Vooral omdat de pinautomaten momenteel niet op tijd aangezuiverd worden, kan dit voor heel wat ellende zorgen. Mensen zijn in staat heel ver te gaan om aan geld te komen. Een hele grote groep zal op pad gaan, mensen willen voorraden inslaan en dat kan ook voor verspreiding van het virus zorgen.
Het moment dat men hoort dat er een lockdown op komst is, is er gelijk een enorme chaotische situatie te merken”, aldus Del Castilho. Ze voegt eraan toe, dat dit nu al te merken is.
Dat mensen slechts bij een beperkt aantal pinautomaten geld kunnen lichten, kan volgens haar ook zorgen voor een verdere verspreiding. Veel mensen zijn genoodzaakt naar een ATM buiten hun eigen buurt te gaan, ook moeten ze vaak in een lange rij wachten. “Ik kan nu al voorspellen dat het aantal besmettingen na deze totale lockdown zal toenemen, omdat men niet op het besmettingsgevaar gaat letten bij het halen van boodschappen. Dit is gewoon meer ruimte voor verspreiding”, zegt Del Castilho.
Het is hoog tijd volgens Del Castilho, dat men de realiteit van corona inziet. ‘’De overheid zou de samenleving meer moeten informeren over het belang van sociale afstand. Sociale afstand stimuleren is beter dan elke keer een totale lockdown afkondigen. De totale lockdown is niet alleen slecht voor de economie, maar ook voor ons, gezien onze vrijheid verder beperkt wordt”, zegt Del Castilho. Ook zegt zij, dat de regering momenteel maatregelen moet treffen die niet ten nadele zijn van grote groepen in de samenleving, uiteindelijk moeten we leren leven met het virus. “Innovatieve maatregelen moeten nu getroffen worden, waarbij we leren om te gaan met het coronavirus. Tot op dit moment heeft een groot deel van de samenleving al een enorme bijdrage geleverd aan de aanpak van dit virus”, aldus Del Castilho.
The post ‘Totale lockdown zal voor verdere verspreiding zorgen’ appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname