Topoverleg EU over nieuwe variant coronavirus

Frankrijk, Duitsland en de Europese Unie hebben telefonisch overleg gehad over de nieuwe variant van het coronavirus die in Engeland is opgedoken. President Macron, bondskanselier Merkel, voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen en EU-president Michel hebben de situatie besproken, schrijft persbureau DPA op basis van Parijse bronnen. Ze hebben gekeken of een gecoördineerde aanpak nodig is.
Steeds meer Europese landen leggen beperkingen op aan reizigers uit het Verenigd Koninkrijk. De Duitse krant BILD meldt dat Merkel alle vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland wil schrappen, in navolging van Nederland. De maatregel zou vannacht al ingaan en tot 6 januari duren. De krant schrijft zelfs dat Merkel alle vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU wil stopzetten.
Ook Italië en Oostenrijk willen het vliegverkeer vanuit het VK aan banden leggen. Verder heeft België aangekondigd dat zondag reisbeperkingen ingaan voor Britse passagiers die in ieder geval 24 uur duren. Journalisten in Ierland melden dat ook daar restricties worden verwacht. Volgens de Britse regering is de gemuteerde variant waarschijnlijk een stuk besmettelijker dan eerdere varianten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald