Toename van isolatiegevallen en active cases

11/12/2020 20:11 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Voor het eerst sinds 1 december zijn er weer tien of meer personen in de isolatieunit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Dat blijkt vrijdagavond na de update van het dashboard op de officiële Covid-19-website toen er tien positieven in isolatie werden gemeld.
Nadat er op 1 december elf positief geteste personen in isolatie waren, dropte dat aantal tot zelfs één. Echter, sindsdien (8 december) is er weer een toename waar te nemen. Hetzelfde geldt voor de actieve gevallen. Op 8 december waren er slechts zes – het laagste aantal sinds 30 mei – maar elke dag daarna is het aantal gestegen: naar tien, vervolgens dertien en per vrijdagavond zestien active cases.
In de afgelopen 24 uur is er van 68 personen een swab genomen; 66 testten negatief en twee – één in Paramaribo en één in Commewijne – positief. Suriname staat op 5.339 besmettingen. Met de twee genezen personen in het voorbije etmaal werd dat totaal 5.220. Ook het aantal patiënten in ziekenhuizen veranderde: van vijf naar vier. Ongewijzigd bleven het dodental (117), mensen op de intensivecareafdeling (2) en niet positieven in quarantaine (1.330).
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname