Tina Turner op 83-jarige leeftijd overleden na lang ziekbed

Zangeres Tina Turner, (haar echte naam is Anna Mae Bullock) is, op 83-jarige leeftijd woensdag 24 mei overleden na een lang ziekbed in haar huis in Küssnacht in Zwitserland.
“Met haar overlijden verliest de wereld een muzieklegende en een rolmodel”, aldus haar woordvoerder. Turner, ook wel bekend als de Queen of Rock ’n Roll, scoorde in de jaren ’60 en 70 grote hits als Proud Mary met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner. Door haar traumatische huwelijk met de zanger, waarin hij haar regelmatig mishandelde, leed ze aan PTSS. Ike overleed in 2007.
[embedded content]
Later had ze ook een succesvolle solocarrière, met grote hits als Private Dancer, The Best en What’s Love Got To Do With It. Wereldwijd verkocht ze meer dan 200 miljoen albums en ze won ook acht Grammy Awards.
In de afgelopen jaren kreeg de zangeres te kampen met verschillende gezondheidsproblemen. In 2013 trouwde Turner met Erwin Bach, maar slechts een paar dagen na het huwelijk kreeg de zangeres een beroerte. Toen ze eenmaal hersteld was, kreeg Turner opnieuw slecht nieuws. Er werd darmkanker bij haar vastgesteld.
Ook leed de zangeres aan nierfalen, waarna haar man Erwin besloot zijn nier te doneren. Na de operatie kreeg de zangeres het weer zwaar voor de kiezen toen haar zoon Craig op 59-jarige zelfmoord pleegde.
Eind vorig jaar moest Turner ook afscheid nemen van haar 62-jarige zoon Ronnie.
[embedded content]