Therapeut Aisa Malmberg: ‘De kracht om jezelf te willen genezen zit diep van binnen’ – Parbode Sneak Peek – Parbode

Al langer dan twintig jaar verdiept Aisa Malmberg zich in de traditionele Chinese natuurgeneeskunde. Na afronding van haar studie in China startte de therapeute in Suriname haar eigen praktijk in alternatieve Chinese geneesleer, nu gevestigd in Hotel Holland Lodge aan de Mahonylaan. Ze voelt, observeert en praat met de patiёnt. De qi (vitale energie) van de patiёnt leren begrijpen is heel belangrijk. Daarna volgt de diagnose en het behandelplan. “Want niemand is hetzelfde. De kracht om jezelf te willen genezen zit diep van binnen en is geheel gratis. Daar moet men van bewust worden en ik kan daarbij helpen.”

Tekst Arjen Stikvoort
Ziekten, chronische en acute pijnklachten, een onbehaaglijk gevoel en stress komen vaak voort uit een disbalans of blokkade van energie in het lichaam. Mensen zijn druk met hun werk en omgeving en vergeten hun eigen ik. Wanneer ben ik blij, wat maakt mij gelukkig, wat wil ik bereiken en wat vind ik belangrijk? Dat zijn volgens Malmberg essentiële vragen om een balans in je leven te vinden. “Je energiecirculatie, qi ofwel in yogatermen prana, is bij ziekte, stress of pijn geblokkeerd en uit balans. Bepaalde therapieën als massage, acupunctuur, qi gong, yoga, ontgiftingskuren of een combinatie ervan, herstellen het evenwicht waardoor de klachten afnemen.”
Velen weten haar praktijk te vinden of komen naar haar cursussen en workshops. Sommigen zijn na enkele behandelingen van hun chronische pijnklachten af. Anderen hebben meer sessies nodig om zich weer lekker in hun vel te voelen, legt Malmberg uit. De uitbraak van het coronavirus bracht haar in een brodeloze situatie. De klanten mochten niet naar buiten en close-contact beroepen waren niet toegestaan. “Al maandenlang zit ik zonder werk. Ik kan niet werken met handschoenen en een neus-mondbescherming. Ik ben lijfelijk met de klant bezig door massagetherapie en acupunctuur toe te passen. Ik moet de stresspunten in het lichaam kunnen voelen. Dat gaat niet op anderhalve meter afstand.” Maar Malmberg zoekt de oplossing voor haar terugval in inkomen niet bij iemand anders, maar puur bij zichzelf. “Als je verandering wilt, begin bij jezelf.” Zo zit Malmberg in elkaar. Dus greep ze een methode aan om haar klanten via Zoom en WhatsApp videocall bij te staan. “Misschien niet de ideale genezingstherapie, maar tenminste iets.” Door de coronacrisis heeft zij nu volop vrije tijd en deze benut zij door zich meer te verdiepen in cursussen en studies online. Maar niet de hele dag zit zij in de boeken, ze trekt ook graag de vrije natuur in, als de lockdowns haar tenminste niet tegenhouden. “Ik voel me door de lockdowns zeer belemmerd in mijn doen en laten. Zo kan ik niet met mijn groep cursisten in de natuur qi gong beoefenen en mediteren.”
Hoewel zij achter de bestrijding van het coronavirus staat, en persoonlijke hygiëne belangrijk vindt, trekt zij de strikte COVID-19-maatregelen sterk in twijfel. “Ik vraag me af of men ook kijkt naar de consequenties van deze strenge regels. Je kunt mensen niet weken achtereen opsluiten in hun huis.
Lees het hele artikel in het augustusnummer van Parbode
………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com