‘The Future’ nieuwste allround band

door Steven Seedo

PARAMARIBO — Surinames nieuwste allround band ‘The Future’ wordt vrijdag officieel geïntroduceerd tijdens een speciaal event op het Poerwodadi-veld te Dessa (Lelydorp). “We hebben voor de launch een lekker gevarieerd repertoire samengesteld en er is ook een verrassing”, licht muzikale leider Robbert Kartotaroeno een tipje van de sluier over vrijdag.

Los van de dance- en showband zullen de Young Black Horse (djaran kepang), The Music Celebrators en The Returns optreden. Kartotaroeno verwacht “alle gezellige mensen”, ook omdat het geheel gratis toegankelijk is.

“Als muzikanten gaan we altijd bezig zijn met muziek, vooral als je ervan houdt”Gezamenlijk verleden

The Future is gesticht door ex-leden van The Future Club, die niet meer bestaat. “Niet dat we met het idee rondliepen om een nieuwe band op te richten, maar van het één kwam het andere. Als muzikanten gaan we altijd bezig zijn met muziek, vooral als je ervan houdt. Dus nadat The Future Club stopte, zijn degenen die verder wilden musiceren doorgegaan”, verklaart Kartotaroeno de ontstaansgeschiedenis.

De muzikale leider zwaait lof toe aan manager Shaik. “Met zijn medewerking en ondersteuning is het gelukt om de band binnen één maand te kunnen launchen”, benadrukt Kartotaroeno. Als dance- en showband speelt The Future alle muziekstijlen, maar de basis is Pop Jawa. Het streven is om jaarlijks minimaal vier eigen songs uit te brengen. De formatie is al geboekt voor tal van optredens. Na de launch vrijdag staat The Future op 28 mei, 4, 10 en 16 juni op het podium.

Bezetting

Naast Don, Lano, Adam, Gilbert en Ruwaida, allen ex-leden van The Future Club, bestaat The Future uit de nieuwelingen Vittorio ‘Tovi’ Herdigein (zang), Patrick ‘Petje’ Amatrais (zang), Silvio Doerijat (bandleider/zanger) en Marvin ’Maro’ Kasto (percussie). Petje zat vroeger ook bij The Future Club, maar ruilde die later in voor Xessionz.

Adam Wakidin en Ruwaida Samingoen, twee toptalenten, maken ook deel uit van The Future. Wakidin heeft de Sranan Metal Guitar Battle gewonnen. Niet lang daarna speelde hij in Guyana tijdens de Wacken Metal Battle Caribbean 2023. Samingoen wordt momenteel gezien als één van de beste jonge Javaanse vocalisten.