The comedy hour of the NDP

Op woensdag 5 augustus heeft de NDP een goed gearrangeerde komedie optreden verzorgd via Apintie Televisie. Alleen moeten Asago en ‘1 en 1 is 3’ de volgende keer erbij zijn, zodat het geheel compleet wordt. Ik heb naar het programma gekeken, omdat ik verwachte dat de heren Amzad Abdoel en Gillmore Hoefdraad de ballen zouden tonen om de aangehaalde feiten door de regeringstoppers op de persconferentie van maandag 3 augustus te weerleggen met feiten. In plaats daarvan zagen we de duidelijke drie verwarde en naar woorden zoekende Afonsoewa, Adhin en Bouterse met het wederom presenteren van ernstige misleidingen. 

Bouterse had als een echte man ballen moeten tonen en zijn plaats in DNA moeten innemen om zijn gevoerd wanbeleid aldaar te verdedigen. Maar helaas kennen wij Bouterse dat ook in zijn functie als president hij op de belangrijkste momenten te laf was om prominent aanwezig te zijn in DNA om de confrontatie aan te gaan met de toenmalige oppositie. Bouterse zijn doel als lijsttrekker was niet om DNA-lid te worden, maar hij had gedacht dat hij wederom zoveel mogelijk stemmen zou vergaren om wederom via zijn partij president te worden. Gelukkig heeft het volk via o.a. mw. Krishna Mathoera hem een verschrikkelijke afstraffing gegeven, waardoor niet mijn gewezen docent Asis Gajadien, maar hij Bouterse door het volk is neergezet als een ‘politieke kuiken’!

Afonsoewa en Bouterse hebben mij het meest verrast, omdat zij nu pas publiekelijk erkennen dat er daadwerkelijk fouten zijn gemaakt. Afonsoewa ging verder door te stellen dat de partijleiding moet optreden tegen de rotte appels die het te bont hebben gemaakt. Helaas is dit alles ‘mosterd na de maaltijd’, want ‘het kromme’ werd altijd voor ‘het rechte’ neergezet. Adhin daarentegen heeft steeds ontkend in verschillende interviews dat er geen onoorbare praktijken plaatsvonden, dus hij is zeker met de schrik vrijgekomen van de uitspraken van Bouterse en Afonsoewa.

De uitspraken op de regeringspersconferentie zijn nimmer overgebracht als het zwartmaken van de vorige regering, omdat het onmogelijk is om een reeds zwarte kleur zwarter te maken. Het wanbeleid van de moreel-onethische regering Bouterse/Adhin is te voelen in alle lagen van de gemeenschap, w.o. de winkelprijzen en lege ATM-machines. Daarnaast zegt het vertrek van de voor de NDP onvervangbare André Misiekaba al heel veel.

Op de regeringspersconferentie is gemotiveerd aangegeven waarom er bepaalde pijnlijke maatregelen genomen moeten worden. Deze regering heeft geklaagd ja, omdat zij niet heeft verwacht dat de financiële ravage zo groot was. Zelfs de kolonisator heeft niet zo een ravage aangericht als de regering Bouterse/Adhin. We kunnen gewoon stellen dat er op zeer criminele wijze is omgegaan met de Staatskas en -eigendommen. Het bewijs ligt nu in het feit dat Hoefdraad als de toparrangeur van het geheel spoorloos is verdwenen, want hij voelt duidelijk de hitte van de Surinaamse bodem onder zijn voeten en de hete adem van de altijd geblinddoekte Vrouwe Justitia in zijn nek. Helaas is het deze Hoefdraad die door de NDP werd aangeprezen als de beste Surinaamse minister van Financiën ooit. Wijlen André Telting zei ooit: “al gaat de leugen met de lift, via de trap komt de waarheid wel aan”! Hoefdraad is nu in de lift en Vrouwe Justitia staat bij de trap! Let we stay watch the interesting game!

Afonsoewa moet weten dat het moment toen de regering-Bouterse/Adhin de governmenttake zou verhogen en naar het IMF stapte het toen niet nodig was, omdat er andere mogelijkheden waren. Het moment nu is velen malen erger dan in 2015/2016, dat er geen andere mogelijkheden zijn. De gratis adviezen die de regering-Bouterse/Adhin kreeg van o.a. VES en VSB zijn altijd in de wind geslagen. Nu zijn alle voorspellingen van deze organisaties uitgekomen. 

Het tonen van een dik boek met verworvenheden is puur onzin en misleidend. Het is precies als een persoon die in een peperdure auto demonstratief rondrijdt, maar nog inwoont bij zijn ouders/grootouders/broer/zus. Hij kon liever dat geld voor de aanschaf van de peperdure auto gebruiken om een perceel te kopen of om in een eigen ingericht huuronderkomen zelfstandig te gaan wonen. Zo kon regering-Bouterse/Adhin het geld voor de verworvenheden gebruiken om duurzame strategische bedrijven op te zetten en duurzame strategische sectoren als landbouw en toerisme te ondersteunen, waardoor de Staat inkomsten zou kunnen genereren. Maar zoals gewezen DNA-lid Carl Breeveld zou zeggen: ‘Dat verworvenhedenboek na fisti prodo’! In het Aucaans zeggen we ‘tjobo poolo na e fuu bee’, wat inhoudt dat ‘sensatie/populisme vult geen magen’!

Ruben Ravenberg, PhD, MBA
rub_rav@yahoo.com
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com