Telers pomtayer Kabalebo realiseren SRD 200.000 aan omzet

Telers van pomtayer uit het ressort Kabalebo hebben afgelopen maand een omzet van SRD 200.000 kunnen realiseren. In Paramaribo wordt de pontayer verwerkt door de vrouwenorganisatie Wie Uma foe Sranan die het product op de markt zal brengen. 

Soulamy Laurens, fungerend directeur van Bureau Eenheid van het Kabinet van de President, laat Starnieuws weten dat dit resultaat neergezet is door gezamenlijke inspanning van de districtscommissaris van het ressort Kabalebo, Josta Lewis, de ministeries van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Defensie. De coördinatie ligt in handen van het Bureau Eenheid dat ervoor moest zorgen dat de Covid-19 voedselpakketten tijdens de lockdown in dat gebied werd gedistribueerd met transport van het Nationaal Leger. 

De boeren voldoende pomtayer geoogst waardoor het Nationaal Leger terug kon keren met volle ladingen naar de stad. De boeren zijn konden ter plekke worden uitbetaald, nadat het product werd gewogen. “Het was geen gemakkelijke organisatie maar met vereende krachten en in eenheid van uitvoering is dit knap staaltje toch gelukt,” stelt Laurens. 

In dit hebben de jongeren Dhiradj Soekhai en Jason Bakker zich bijzonder ingezet, deelt Laurens mee. Alle betrokkenen hebben een schat aan ervaring opgedaan welke ervoor zal zorgdragen dat een dergelijke ondersteuning vanuit de overheid aan een plaatselijke gemeenschap nu van een leien dak zal gaan, meent Laurens. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com