Taskforce buigt zich over basiszorgverzekering

02/04/2021 08:07 – Van onze redactie

Sozavo-minister Ramsaran zit in de taskforce die zich buigt over alles rond de basiszorgverzekering.  
PARAMARIBO – Een multi-departementale taskforce moet “alle perikelen” rond de basiszorg en de bazo-kaarten oplossen. Die instructie heeft president Chandrikapersad Santokhi gegeven aan het orgaan, dat bestaat uit de ministers van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Binnenlandse Zaken, Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Financiën en Planning en Regionale Ontwikkeling en Sport. Ook het Staatsziekenfonds heeft een plek in de taskforce.
Aangegeven wordt dat de medische zorg voor de leeftijdsgroepen 0-16 jaar en 60+ is gegarandeerd tot 31 december dit jaar. Verlenging van de bazo-verzekering kan alleen bij SZF, maar aanvragen kunnen wel nog steeds bij de bazo-kantoren van Sozavo. Voor de leeftijdscategorie 17-59 jaar is de medische zorg verzekerd tot en met 30 april. Het gaat in deze om de groep, waarvan de pasjes vanaf 31 juli 2020 werden verlengd. De mensen kunnen voor de aanvraag of verlenging terecht bij de bazo-kantoren van Sozavo.
Gesteld wordt dat het ministerie bij het maken van zijn inhaalslag wordt ondersteund door Volksgezondheid en SZF. Deze maand zullen burgers die een aanvraag hebben gedaan, maar hun pas nog niet hebben ontvangen, worden geholpen. De taskforce wijst er aan de andere kant op dat er bij het SZF duizenden niet opgehaalde pasjes liggen. Modaliteiten worden bekeken om de pasjes via andere mogelijkheden te distribueren.
De taskforce gaat ook de Bazo-wet “repareren”. Sozavo maakte eerder bekend dat de wet Nationale Basiszorgverzekering als doel heeft een basiszorgverzekering te garanderen voor alle ingezetenen. Die zijn verplicht zich te verzekeren voor het bij wet vastgestelde basiszorgpakket. De taskforce onderstreept dat de regering er alles aan doet om het zorgstelsel wederom gezond te maken, “zodat eenieder gegarandeerd is van kwalitatieve zorg”.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname