Tashana Lösche toegelaten tot DNA

Tashana Lösche is vandaag als assembleelid toegelaten tot De Nationale Assemblee (DNA). Lösche komt in de plaats van André Misiekaba. Zij heeft de belofte gedaan. Tijdens de verkiezingen stond ze op nummer 8 op de lijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Paramaribo. Lösche heeft 588 stemmen behaald.
Een commissie van onderzoek van geloofsbrieven werd ingesteld om zijn geloofsbrieven te onderzoeken. De commissie bestond uit Reshma Mangre (voorzitter), Patrick Kensenhuis, Ivanildo Plein, Remi Kanapé en Genevievre Jordan.
Met het goedvinden van de geloofsbrieven werd Lösche toegelaten tot DNA. Fractieleiders en vertegenwoordigers van de verschillende fracties hebben na de toelating van Lösche hun felicitaties overgebracht.
Parlementsvoorzitter Marinus Bee geeft de nieuwbakken parlementariër te kennen dat ze verwend zal worden met heel veel informatie over de regels en conventies die gelden in het parlement. Bee geeft aan dat Lösche deel uitmaakt van een sterke fractie met ervaren collega’s. “Luister naar hun raad en adviezen”, zegt Bee.
Het parlement is bij delen van de NDP-fractie geen onbekend terrein, maar ook de coalitie staat open voor een goede samenwerking, zegt hij. Ook haalt hij aan dat Lösche aantreedt wanneer DNA met reces gaat. Bee kijkt uit naar de kritische en opbouwende bijdrage van het parlementslid aan de beraadslagingen.
Ook vicepresident Ronnie Brunswijk heeft het parlement en het nieuwe lid gefeliciteerd namens de regering.
Lösche geeft aan dat zij zich zal inzetten voor het sociaal maatschappelijke. Ze zal kritische ondersteuning en begeleiding geven aan de regering. Talentontwikkeling en sport hebben haar volle aandacht.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald