Tante Clairy Linger overleden; grote klap voor de NDP

“Ze was een fundament binnen de NDP en ook binnen de kerk waar ze was. Ze is toch iemand met een brede kring, die hard heeft gewerkt en ook veel heeft bereikt. Voor ons allen is dit een enorme schok”. Dit is de eerste reactie van de ex-voorzitter van het parlement tevens NDP-topper, Jenny Simons, over het heengaan van tante Clairy Linger, zoals ze genoemd werd.
Vanochtend heeft ze in het ziekenhuis het leven gelaten. “Het is toch plotseling. Ze zei dat ze ziek was en ze werd een paar dagen geleden opgenomen. We hebben haar beterschap toegewenst. Ik heb haar ook even persoonlijk een app gestuurd en eigenlijk is het volgende bericht binnengekomen dat ze is overleden. Het is snel gegaan. Iedereen is geschokt,” zegt Simons.
Centrale BankLinger heeft op verschillende fronten zowel maatschappelijk als politiek gediend. Haar laatste functie was Chef Secretarie van de president op het Kabinet van ex-staatshoofd Desi Bouterse. In 2012 nam ze deze functie over van Ivan Graanoogst. Ze had ook zitting in de Raad van Commissarissen bij de Centrale Bank van Suriname onder voorzitterschap van Robert van Trikt.
Linger is tot haar pensionering werkzaam geweest op de Centrale Bank van Suriname waarvan de laatste vijftien jaar als hoofd van de afdeling Binnenland van de bank. Na haar pensionering heeft zij haar krachten gegeven op het secretariaat van de NDP en en ze trad ook op als waarnemend voorzitter.
Grote klap voor NDPSimons zegt dat de partij en de samenleving het leven van Linger moeten erkennen en wat ze gedaan heeft in het leven, moeten voortzetten. “Het leven is niet in onze handen; het is in God’s handen. En zeker mevrouw linger. Die was iemand die in God geloofde,” zegt de NDP topper.
Voor de NDP is dit verlies een aderlating. Ze was de eerste vrouw die opkwam voor een vrouwenbeweging binnen de NDP. Ze was een bemiddelaar en had contact met iedereen, hoog en laag, binnen de partij. Simons zegt dat ze zeker een gat achter zal laten.
Clairy Linger is 73 jaar oud geworden.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald