‘T is FF leuk! moet kinderen positief beïnvloeden

HB Media wil met de theatershow ’t is FF leuk!, die zaterdag gehouden wordt in theater Thalia,   vooral kinderen laten genieten van de waarden van live theatervoorstelling. Drie voordelen van het bijwonen van een dergelijke activiteit zijn verbeterde sociale tolerantie, betere academische prestaties en positieve sociale verandering.

Volgens de organisatie heeft Natasha Kirkham, hoofddocent bij het ‘Centre for brain and cognitive development’ van de Birkbeck University in London, middels haar onderzoek in 2019 aangetoond dat kinderen baat hebben hierbij.  

Kirkham: “Theater kan sociale binding verbeteren, ervoor zorgen dat emoties in een veilige ruimte worden verkend, emotionele en cognitieve vaardigheden ontwikkelen om met een gecompliceerde wereld om te gaan, en gesprekken over belangrijke kwesties op gang brengen.”

Naar het theater gaan is volgens de organisatie niet alleen positief voor de ontwikkeling van kinderen, het is ook heel erg leuk. Door naar voorstellingen te gaan, komen kinderen van jongs af aan in aanraking met andere verhalen en ervaringen. Ze worden er vermaakt, ze kunnen ontspannen, zich laten meevoeren, of ze worden er aan het denken gezet. En bezoek in gezelschap van familie en vrienden zorgt voor die superbelangrijke quality family and friends time, stelt HB Media.

Harmonie

Het thema van de theatershow is ‘Harmonie’. Harmonie: overeenstemming. Harmonisch: met elkaar overeenstemmend. HB Media stelt dat randvoorwaarde hiervoor is om elkaar te leren kennen en te respecteren. Het programma is aan de hand van het thema en de doelgroep opgesteld.  De ruim 75 artiesten die een bijdrage zullen leveren op deze avond zullen hun presentaties ook linken aan het onderwerp.

Op het programma staan presentaties van onder andere jazzmuzikant Jason Eduwaiti, saxofonist Noel Wielzen van Neo Souls, fusion dansgroep the Myztikalz, acrobaten van Circus One, Muziekgroep Sambura Woyupore, Indiase dansgroep Ti22 begeleid door tabla muzikant Kawish Bhugoea, Javaanse dansgroep Starliners, Chinese dansgroep Dream Art van de vereniging Chung Fa Foei Kon, en MC Djogo van Djogo Entertainment.