SWM: “Watervoorziening zal niet worden onderbroken”

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) stelt in een persbericht dat de watervoorziening morgen niet onderbroken zal worden. Het bedrijf zegt dat het opslaan van water daarom niet noodzakelijk is.
“Naar aanleiding van berichten die circuleren op social media met betrekking tot de watervoorziening als zou die vanaf maandag 6 september a.s. niet gegarandeerd zijn, deelt de directie van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, de SWM, het volgende mede: De watervoorziening zal NIET worden onderbroken. Alle verbruikers zullen als gebruikelijk normaal water uit de kraan krijgen. Het opslaan van water is derhalve niet noodzakelijk.”
Gisteren werd bekend dat de bond bij de SWM maandag haar acties zou verscherpen. Vanaf maandag zou dan alleen watervoorziening gegarandeerd zijn aan zorg- en verzorgingsinstellingen zoals ziekenhuizen, bejaarden- en kindertehuizen.

Op de algemene ledenvergadering van vrijdag werd dit besluit genomen. Bondsvoorzitter Dwayne Cairo heeft de regering en de directie reeds hiervan in kennis gesteld, schrijft de bond in een persbericht.