SWM heeft geen verklaring voor groen water Brokopondo

Tijdens een gisteren gehouden Krutu in Brokopondo en wel met betrekking tot de mogelijke vervuiling van het water door cyanide, heeft de directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Clifton Linga, verzekerd dat het water uit de kraan aldaar schoon en betrouwbaar is om te drinken.
Volgens hem is er vanaf 4 mei frequent onderzoek uitgevoerd. De labresultaten geven aan, dat er geen cyanide in het water is, volgens Linga. Afgelopen weekend zijn er ook monsters genomen uit het water te Brokopondo Centrum en Klaaskreek.
Deze analyses wijzen ook uit, dat er geen cyanide is aangetroffen. “Het water in het gebied wordt constant gecontroleerd”, zegt Linga. Echter kan volgens hem geen verklaring worden gegeven voor de groene kleur van het water uit de kraan.
Na de krutu stapte de directeur met enkele bewoners uit de plaats naar hun woning waar hij wederom enkele monsters meenam om te testen. Dit omdat zij geen genoegen namen met hetgeen Linga vertelde. Volgens hen is het duidelijk dat het water niet normaal is en dat de directeur het niet eens zou drinken, als hij in het gebied woonde. “We hebben het water opgevangen en enkele dagen laten zitten. Je schrikt van wat je ziet. Dan komt de directeur praten over schoon drinkwater. Pas als hij bereid is het water voor ons te drinken, zullen wij er genoegen mee nemen”, aldus een duidelijk gebelgde bewoner in gesprek met een lokaal medium.
 
The post SWM heeft geen verklaring voor groen water Brokopondo ..