SVB wisselt met president van gedachten over voetbalissues

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is president Chan Santokhi erkentelijk dat hij het bestuur heeft ontvangen om over het voetbalgebeuren van gedachten te wisselen. Bondscoach Dean Gorré was tijdens dit onderhoud in het paleis vrijdag, ook aanwezig. De nationale voetbalselectie maakt zich klaar voor plaatsing voor het Wereldkampioenschappen Voetbal in 2022 in Qatar. Ook de viering van 100 jaar SVB op 1 oktober is onder de aandacht gebracht van de regeringsleider.  

De SVB-bestuursleden hebben de president ook voorgehouden dat er plannen zijn voor de bouw van een internationaal stadion dat voldoet aan alle eisen. Het voorwerk is reeds gedaan en de SVB zoekt naar mogelijkheden om dit project in te dienen bij de Indiase overheid ter financiering. De SVB is in staat de aflossing van dit project te garanderen. Alleen is hiervoor een garantstelling van de Surinaamse overheid nodig. 

Het SVB-bestuur heeft gepleit voor afschaffing van de vermakelijkheidsbelasting, zodat de sportbonden meer inkomen hebben om de sportontwikkeling verder ter hand te nemen. SVB-voorzitter John Krishnadath laat via de Communicatie Dienst Suriname optekenen dat de president ruim aandacht heeft geschonken aan de vraagstukken die door de SVB op tafel zijn gelegd. Bekend is dat de president ook de voetbalsport een warm hart toedraagt. Santokhi heeft tijdens dit onderhoud aangegeven waar nodig de bond te zullen bijstaan en zo te werken aan het helpen oplossen van de geïdentificeerde vraagstukken. Krishnadath omschrijft het gesprek als zeer positief.

Bondscoach Gorré betreurt het dat de Covid-19 situatie voor veel stagnatie heeft gezorgd. Toch heeft de selectie samen met de SVB een noodplan uitgezet. Over pakweg 6 tot 7 weken staan de wedstrijden voor de deur. Met de jongens zal er een traject de komende weken worden uitgezet in de overtuiging dat Suriname een goede beurt maakt tijdens de kwalificatiewedstrijden. Volgens de trainer zijn de spelers bereid om tot het uiterste te gaan. Suriname speelt de eerste kwalificatiewedstrijd op 7 oktober tegen de Kaaimaneilanden.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com