SVB en Dean Gorré leggen ruzie bij

15/07/2021 11:24 – Marinio Balsemhof

Dean Gorré. : dWT Archief  
PARAMARIBO – De ruzie tussen bondscoach Dean Gorré en de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is bijgelegd. De coach dreigde woensdagavond het spelershotel te verlaten nadat de SVB weigerde om Claidel Kohinor alsnog naar Orlando, VS te laten overkomen. De bondscoach wilde dat de doelman, die vanwege een positieve coronatest niet met de selectie afgereisd, alsnog zou afreizen en bij de selectie zou aansluiten. De voetbalbond achtte dat echter niet nodig.
Vanwege de strenge procedures van de Concacaf is het erg moeilijk dat Claidel zich bij de selectie zou kunnen voegen en Dean was daarvan ook op de hoogte”, zegt Krishnadath aan de Ware Tijd. De bondscoach bleef echter op zijn strepen staan en na gesprekken kwamen de bond, de spelersraad en de coach overeen dat Kohinor alsnog kan afreizen.
“Maar hij mag conform de regels van de Concacaf niet tot het spelershotel worden toegelaten worden tot het Concacaf-hotel waar het team verblijft”, benadrukt Krishnadath. “Opname in het team van Suriname kan pas als de Concacaf, die weet dat hij positief was, groen licht geeft dat hij weer opgenomen kan worden.” Voorwaarde is wel dat de doelman vooraf twee PCR-testen heeft afgenomen, met een periode van 12 tot 48 uur daartussen, die beide negatief moeten zijn. “Pas dan kan men hem opstellen dan wel opnemen in het team.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname