Survam verhoogt WA-dekking naar SRD 70.000

16/07/2021 03:56 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam) verhoogt vanaf 1 augustus de geldende standaard WA-dekking voor motorrijtuigen naar SRD 70.000. Vorig jaar rond deze tijd ging de minimale dekking per voertuig van SRD 25.000 naar SRD 30.000.
Voor bromfietsen wordt het nieuwe bedrag vanaf augustus 2021 SRD 18.750. De overkoepeling waarin de schadeverzekeringsmaatschappijen Assuria, Fatum, Parsasco en Self Reliance zijn vertegenwoordigd stelt tot de verhoging te moeten overgaan vanwege onder meer de aanhoudende hoge inflatie. Daardoor zijn de kosten van claimafwikkeling “aanzienlijk” toegenomen.
Daarnaast merkt Survam een “stijgende trend” van verkeersongevallen, waarbij volgens haar de veroorzaakte schade “veelal” hoger is dan de standaard WA-dekking. Verhoging van de WA-dekking kan noodzakelijkerswijs alleen tegen een aanpassing van de premie voor zowel nieuwe verzekeringen als voor de bestaande polissen die moeten worden verlengd. De Survam rekent erop dat door de verhoging er een “betere bescherming” wordt geboden aan haar cliënten.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname