Suriname verlengt termijn toestemmingsverzoek schuldeisers

01/04/2021 05:58 – Ivan Cairo

 
PARAMARIBO – De regering heeft de termijn voor de Oppenheimer-schuldeisers om in te stemmen met het verzoek voor uitstel van betaling verruimd naar 8 april. Dat meldde het debt servicekantoor Modali woensdag aan de beleggers van de obligatieleningen die in 2023 en 2026 verstrijken.
De eind vorig jaar overeengekomen zogenoemde standstill is op 24 maart verstreken. De regering heeft gevraagd om verlenging tot 10 mei omdat ze financieel nog niet alles op orde heeft en de besprekingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) nog niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.
De toestemmingsverzoeken zijn bedoeld om de periode van uitstel van betaling voor de obligaties van 2023 en 2026 te verlengen. Het land krijgt hierdoor meer tijd om overeenstemming te bereiken met het IMF over een gefinancierd programma en kan rustig onderhandelen met zijn externe schuldeisers. Het uiteindelijk doel is een duurzame en alomvattende herschikking van de buitenlandse schuld.
De verruiming van de periode om in te stemmen met de verlenging vond plaats in overleg met het vertegenwoordigend comité van de obligatiehouders. De commissie heeft de regering gezegd dat ze de acties die Suriname de afgelopen dagen heeft ondernomen op prijs stelt. De regering had dit gedaan nadat de schuldeisers in een persbericht hun wensen hadden geuit.
Ze eisen namelijk toegang tot macro-fiscale informatie en projecties. Ook willen ze inzage in gegevens over het kader toekomstige olie- en gasopbrengsten en het opnieuw bevestigen van het voornemen van de regering om geen overeenkomst met IMF te sluiten zonder rekening te houden met de inbreng van de commissie.
De tijdverruiming die Paramaribo vraagt is bedoeld om leden van de commissie en andere obligatiehouders extra tijd te geven de verzoeken om toestemming te overwegen. Dit ook in de context van het doorgaan met het delen van relevante informatie met de vertegenwoordigers van de schuldeisers.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname